20160215 kinderen


Naast de activiteiten op zondag tijdens de eredienst (oppas, kinderdienst en tienerdienst) organiseert de Bethlehemkerk voor kinderen en jongeren:

Kindercatechese
We hopen jullie weer te zien bij de kindercatechese. Hier mag je aan meedoen als je op de basisschool zit. Het verschil met de kinderdienst op zondag is dat we tijdens de kindercatechese wat langer doorpraten over een leuk onderwerp. We hebben dus gewoon meer tijd. We doen een leuk spel, als het kan ook buiten, we zingen of luisteren naar muziek en we gaan altijd gezellig knutselen, iets maken. Ook is het leuk wanneer de groep wat groter wordt doordat er ook kinderen van andere kerken meedoen. 

Contactpersoon: ds. Aster Abrahamsen

Kliederkerk 

Tijdens de Kliederkerk gaan (groot-)ouders samen met hun kinderen op een leuke manier een Bijbelverhaal of bijbels thema beleven. Hierbij is iedereen van harte welkom. Het maakt niet uit of je kerkelijk bent opgegroeid of dat je nog nooit een kerk van binnen hebt gezien. We gaan met elkaar op ontdekkingstocht. 

Kliederkerk bestaat uit 3 onderdelen: 
-samen vieren: we luisteren (interactief naar een verhaal) 
-samen ontdekken: we gaan op een creatieve manier bezig met het verhaal. 
-samen eten: we eten met elkaar pannenkoeken en sluiten daarmee de ochtend af. 

Het is een leuke manier voor ouders en kinderen om tijd met elkaar door te brengen en tegelijkertijd andere ouders en kinderen te ontmoeten. 
Het is laagdrempelig, creatief en gezellig, want ook dat is kerk-zijn! 

Contactpersonen:
Christa Streutker, Corine de Jong-Kos en Gonda Nieuwenhuize.
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Catechese & Stercafé vanaf 12 jaar
Samen met de Regenboogkerk, de Morgensterkerk en de Bethlehemkerk hebben we voor jongeren vanaf ongeveer 12 jaar catechese en Stercafé. Twee keer per maand komen we van 19:30 tot ongeveer 22:00 uur bij elkaar. We beginnen de avond met een rondje wel en wee. Het is belangrijk om eerst goed naar elkaar te luisteren en elkaar te leren kennen. Daarna gaan we de diepte in bij de catechese. Aan de hand van een onderwerp dat past bij het jaarthema van de PGH denken we na over wie we zijn, wat we doen en wat we geloven. Hierbij krijgen we ondersteuning van de predikanten, de jongerenwerker en gasten vanuit de PGH. 

Na de catechese is het tijd voor ontspanning, dat doen we met het Stercafé. We spelen dan spellen, kijken een film of bakken iets lekkers. Enkele keren per jaar hebben we een speciale activiteit. Wat te denken van lasergamen in de kerk, een bezoek van de echte sinterklaas of het spelen van Sirkelslag met kerken uit het hele land? Supergave activiteiten die je niet wilt missen. 

Op zondag 4 september starten we het jaar met een echte IJschallenge: welke ijssalon is de beste van de regio? Dat kan natuurlijk alleen maar bepaald worden door er met z’n allen langs te gaan. 

Eens per maand is er ook tienerdienst. Na het kindermoment gaan de tieners naar hun eigen ruimte om samen aan de slag te gaan met een boeiend onderwerp. 

De tieners krijgen een uitnodiging voor de IJschallenge. Ook het programma voor komend seizoen wordt toegestuurd. We hebben ook een appgroep (WhatsApp) voor de communicatie. Samen maken we er weer een mooi seizoen van! 

Contactpersonen
Ciska Jansen, Piet Meindertsma en Corné van Zandwijk
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

18-plus groep, studeren en dan...?
Een gloednieuwe groep is de groep ‘18+, studeren en dan…?’ Deze groep is voor jongeren vanaf 18 jaar. Samen eten we gezellig met elkaar en hebben we goede gesprekken. De invulling bepalen we helemaal zelf. Hebben we zin in verdieping, willen we een spelletjesavond, een film kijken of een avondje met elkaar chillen, het kan allemaal. Bij leuke activiteiten kunnen we ook met elkaar aansluiten bij een andere groep. We gaan proberen om iedere maand een keer bij elkaar te komen. 

Contactpersonen
Floor Streutker, Piet Meindertsma en Corné van Zandwijk
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.