Met Pinksteren mag het even lekker waaien. Frisse wind mag blazen, alles mag overhoop gehaald worden. Want dat is wat de Heilige Geest doet. Zij zorgt voor vernieuwing, voor nieuwe inzichten, voor creativiteit en inspiratie. Daarom gaan we op de vrijdag voor Pinksteren (17 mei) schilderen met waterverf (nat op nat). Het bijzondere is dat tijdens deze workshop het maakproces en het gevoel dat dat oproept, centraal staan.

Maria Fontaine en Waltrude Ydema leiden deze ochtend. Beide kunstenaars hebben jarenlange ervaring met het geven van workshops.

Tijdens deze ochtend gaat het niet om het maken van een schilderij, een eindresultaat. Het gaat om het proces. Iedereen krijgt tijdens de workshop eenzelfde opdracht en gaat aan de slag met dezelfde kleuren, die een bepaald gevoel oproepen. Na het schilderen is er gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen: wat heeft iedereen ervaren tijdens het schilderproces?

Het is de tweede keer dat er een schilderworkshop wordt georganiseerd. Begin dit jaar werd er enthousiast geschilderd met acrylverf. Een verslag van die workshop kon u lezen in de vorige Kapelnieuws.

De schilderworkshop op vrijdag 17 mei begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur. De kosten voor deze activiteit bedragen € 15 per persoon. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..