Van maandag 11 t/m vrijdag 15 december 2023 kunnen 150 ouderen met een krappe beurs en/of een klein sociaal netwerk genieten van een gratis vakantiemidweek, georganiseerd door Het vakantiebureau en RCN Vakantieparken. Diaconieën kunnen gasten voor deze bijzondere vakantieweek aanmelden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

De midweek 'Ouderen in het zonnetje' is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest. Mensen die het juist zó verdienen er eens lekker onbezorgd tussenuit te gaan en de eenzaamheid even te vergeten. Zij kunnen kosteloos genieten van een heerlijke midweek inclusief ontbijt, lunch, diner en diverse leuke activiteiten. De vakanties vinden plaats op De Schotsman in Kamperland (Zeeland), De Roggeberg in Appelscha (Friesland) en Zeewolde in Zeewolde (Flevoland).

Fijne week

Het worden gezellige dagen waarbij senioren onbezorgd kunnen genieten van een gevarieerd programma. Omdat de bungalows op de parken niet zijn aangepast, is het van belang dat de vakantiegasten goed ter been zijn. "Ik heb hier zo'n fijne week gehad. De begeleiders waren fantastisch, ze vlógen voor je", vertelt mevrouw Winkel (80). Ze ging in 2022 mee met de seniorenmidweek

Voorwaarden voor aanmelding

Om in aanmerking te komen voor de gratis ouderenmidweek gelden vijf voorwaarden:

  • Deelnemers zijn minimaal 70 jaar oud;
  • Deelnemers hebben een klein sociaal netwerk en/of een smalle beurs;
  • Deelnemers zijn in de afgelopen jaren niet op vakantie geweest;
  • Deelnemers hebben niet deelgenomen aan de eerder georganiseerde ouderenmidweken;
  • Alleen aanmeldingen met een motivatie (per persoon) worden in behandeling genomen.

De deelnemers kunnen uitsluitend door een diaconie of andere maatschappelijke organisatie worden aangemeld. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 oktober 2023 via hetvakantiebureau.nl/ouderenmidweek.