Vrijdag 12 april vertrekken Olaf Streutker, Daan Bookholt en ds. Jetty Scheurwater naar Spremberg om een officieel afscheidsbezoek te brengen aan de leden van de Auferstehungskirche en de Kreuzkirche en de nieuw ontstane streekgemeente Spremberg Gods zegen toe te wensen. 

Er zijn niet genoeg leden die dit contact kunnen dragen.

We willen graag iets geven als blijvende herinnering aan het gemeentecontact dat we sinds 1996, 1997 met de Auferstehungskirchengemeinde en de Kreuzkirchengemeinde in Spremberg hebben onderhouden. 

Als Groene Kerk geven we een ‘groen’ afscheidscadeau: een vuurdoorn. Een vuurdoorn is een inheems Europese, winterharde en groenblijvende plant die zeer geschikt is als haag en onder de vogels zeer geliefd is. De vuurdoorn heeft prachtige feloranje of rode besjes. Deze met de kleur van vuur getooide plant is een passend symbool voor onze vurige wens dat de Geest mag blijven waaieren in de Evangelische streekgemeente Spremberg en hun geloofsgemeenschap inspireert om geloof, hoop en liefde te zaaien op ongedachte plaatsen. 

In het kader van ons samengaan met MS en RB een leuk weetje:

We namen dit contact in ’96-’97 over van ‘de Middenwijk’, toen die na het samengaan van Torenlaankerk en Zuiderkerk samen de Regenboogkerk werden!

Namens de Spremberggroep, Bea Kooi, Wim Dral, Olaf Streutker, en de kerkenraad van de Bethlehemkerk,

Jetty Scheurwater