Het plakboek van Lucas

In het adventsproject van dit jaar (van Kind op Zondag) kijken we mee over de schouder van de evangelist Lucas. Wat heeft hij allemaal verzameld voor zijn evangelie? Stel je voor dat Lucas een plakboek zou hebben bijgehouden van de verhalen over Jezus. Wat zou er dan in staan? Daar denken de kinderen deze adventstijd over na.

Zondag 26 december 2021: Lucas 2: 22-40

Ken jij hem?

Jozef en Maria nemen Jezus mee naar de tempel in Jeruzalem. Daar woont Simeon, die weet dat Jezus de Messias is. Ook de oude Hanna herkent in Jezus het kind dat werd verwacht.

 

Bijbelboek

Voorbereiden 

Verhalen 

Werkblad 

 Eerste Advent

Wacht eens….

De priester Zacharias brengt in de tempel een offer aan de Heer. Er verschijnt een engel die hem vertelt dat Zacharias en zijn vrouw Elisabet een kind zullen krijgen: Johannes. Zacharias is met stomheid geslagen.

 Zondag 28 november

Lucas 1: 5-25 

 Klik hier

 Klik hier

 Klik hier
 Tweede Advent

Waar kom je vandaan?

De engel Gabriël komt bij Maria. Hij vertelt haar dat ze een zoon zal krijgen en hem Jezus moet noemen. Hij zal Zoon van de Allerhoogste genoemd worden en koning zijn over Israël.

Zondag 5 december

 Lucas 1:26-38  Klik hier  Klik hier  Klik hier
Derde Advent

Voel jij dat ook?

Maria gaat op bezoek bij haar tante Elisabet. Zodra Elisabet de groet van Maria hoort, maakt haar kind een sprongetje in haar buik. Maria zingt een lied over ‘de wereld andersom’: God maakt kleine mensen groot en grote mensen klein.

Zondag 12 december

 Lucas1: 39-56  Klik hier  Klik hier  Klik hier
Vierde Advent

De toon is gezet

Het kind van Elisabet en Zacharias wordt geboren. De buren willen het Zacharias noemen, net als zijn vader. Maar Elisabet en Zacharias laten weten dat hij Johannes moet heten, zoals de engel het heeft gezegd. Op hetzelfde moment wordt de mond van Zacharias geopend en zingt hij een lied voor de Heer.

Zondag 19 december:

 Lucas 1:57-80   Klik hier  Klik hier

 Klik hier

 Extra: toegift

Eerste Kerstdag

Wat neem je mee?

Jezus wordt geboren in Bethlehem. Maria wikkelt hem in doeken en legt hem in een voederbak, want in de herberg is geen plaats. Voor de herders in het veld gaat de hemel open, zij horen een bijzonder bericht en gaan meteen op weg naar de stal.

Zaterdag 25 december 

 Lucas 2: 1-20  Klik hier  Klik hier

 Werkblad

 Doosje

 Puzzel

 Lantaarn

   Extra voor deze kerst

 Joram de knorrige herder

 Afleveringen van  ‘de zandtovenaar’

Tweede Kerstdag  Ken jij hem?

Jozef en Maria nemen Jezus mee naar de tempel in Jeruzalem. Daar woont Simeon, die weet dat Jezus de Messias is. Ook de oude Hanna herkent in Jezus het kind dat werd verwacht.

Zondag 26 december  Lucas 2: 22-40  Klik hier  Klik hier  Klik hier

 

Materiaal voor deze zondag is samengesteld door: Kind op zondag