Op zondag tijdens de eredienst organiseert de Bethlehemkerk voor kinderen en jongeren: oppas, kinderdienst en tienerdienst. Zijn jullie er weer bij dit seizoen? Of kom je voor het eerst? Ook als je op de basisschool zit, ben je van harte welkom.

Voor kinderen en ouders/verzorgers is er op zondagochtend altijd plek in de kerk,  zodat we elkaar in de kinderdienst kunnen zien en spreken. Dat is natuurlijk altijd leuker dan dat je thuis in je eentje de kinderdienst doet, toch?

Maar als je thuis bent en aan de kinderdienst mee wil doen, kijk dan in het schema hieronder. Daar staat elke week het kinderdienstprogramma.

De aanwijzingen over hoe je je moet aanmelden om naar de kerk te komen vind je onder het schema!

ADVENTSPROJECT: DICHT BIJ HET LICHT.

Het thema van de zondagen van advent en Kerst is dit jaar: ‘Dicht bij het licht’.

De tijd van Kerst is een tijd van lichtjes. Kaarsjes in huis, lichtjes in (kerst)bomen, kerstversiering in tuinen en op straat. Licht geeft niet alleen gezelligheid en sfeer – in het donker heb je licht echt nodig. Om te kunnen zien. Om je veilig te voelen. Licht is zelfs van levensbelang. Zonder het licht van de zon is leven niet eens mogelijk. Licht is dus een heel krachtig en aansprekend symbool. Ook voor kinderen is het licht een bijbels en begrijpelijk beeld waarmee je het goede nieuws van Kerst kunt uitleggen: Gods Zoon is naar de wereld gekomen om licht in de wereld te brengen (Johannes 1).

Op de adventszondagen kijken we naar filmpjes van de zandtovenaar en gaan we op ontdekkings tocht met een expeditiekaart.

Uitleg Expeditiekaart

Afbeelding Expeditiekaart

Klik hier

voorkant

achterkant

! Als je op zondag naar de kerk komt, vergeet dan niet om je expeditiekaart mee te nemen!

Zondag 29 november:

Deze zondag staat Johannes 8:12-19 centraal: Jezus vertelt over zichzelf dat hij het licht voor de wereld is.

Bouwstenen

Werkbladen

4-8 en 8-12

29 november 2020

1e advent

Video Zandtovenaar

klik hier

4-8 jaar

8-12 jaar

6 december 2020

2e advent

13 december 2020

3e advent

20 december 2020

4e advent

Aanmelden voor de kerkdienst:

Als je naar de kerkdienst wilt komen, geef je dan op via Eventix. (Graag achter de naam van je kind tussen haakjes zijn/haar leeftijd noteren). Je kunt je vanaf woensdag 18:00 uur aanmelden tot zaterdag 12:00 uur. (als jouw wijk aan de beurt is, kun je je ook vóór woensdag al inschrijven)

Mochten er geen kaarten meer beschikbaar zijn, bel, mail of app dan naarTheo van Halsema: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 23327858, dan zet hij je handmatig op de lijst erbij.

Als jullie je niet hebben opgegeven, maar op zondagochtend toch willen komen, dan kan dat ook nog.!!

Mocht je je opgegeven hebben, maar op zondagochtend toch niet kunnen komen, dan is het wel heel fijn als je je ook afmeldt, zodat jouw plek aan iemand anders gegeven kan worden. Dit kan ook bij Theo.

Voor opgeven en Eventix zie www.bethlehemkerk.nl.