ZinCafé Hilversum

(voorheen Bijbelcafé)

seizoen 2023/2024

Stacks Image 1150

ZinCafé Hilversum (voorheen Bijbelcafé) organiseert in het seizoen 2023/2024 een zestal boeiende avonden rond rituelen:

Rituelen maken op verschillende manieren en momenten deel uit van het leven. Ze geven met en zonder woorden uitdrukking aan emoties, kunnen troost bieden op moeilijke momenten.  Elke levensbeschouwing kent rituelen, die verbinden en onthaasten. Wat is de betekenis van rituelen? Waarom zijn rituelen belangrijk, hoe kunnen zij ons helpen? Kunnen rituelen ook veranderen?


Stacks Image 1269

Woensdag 24 april: Rituals en royals, rituelen rond koningschap door Simone Lamain, historicus en koningshuisdeskundige.
Het koningschap is een eeuwenoude traditie. De gedachte dat één familie een bijzondere status heeft wordt via allerlei rituelen vormgegeven. Het meest duidelijk zien we dat bij een kroning, maar ook bij een geboorte, huwelijk en uitvaart zijn er vaste gebruiken. Deze avond kijken we naar koninklijke tradities, die soms toch een beetje veranderen.  


Stacks Image 1276

Simone Lamain is historicus en verslaggever Koninklijk Huis. Ze werkt als freelance journalist voor het televisieprogramma Blauw Bloed en voor de tijdschriften Royalty en Vorsten. Ze heeft ook meegewerkt aan de serie Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau.

De avonden van ZinCafé Hilversum zijn van 20.00 -22.00 uur in de Bibliotheek Hilversum ‘s-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum.
Na de lezing is er de mogelijkheid van een nagesprek. Entree: €5,- inclusief één consumptie. Volgt u de hele serie, dan betaalt u op de eerste avond €20,-.


ZinCafé Hilversum is een initiatief van de Protestantse Gemeente Hilversum in samenwerking met de Bibliotheek Hilversum en de Raad van Kerken Hilversum.