De 1e collecte is bestemd voor Noord-Kameroen
Graag vertellen we u wat meer over het werk van de Lutherse Broederkerk in het droge noorden van Kameroen, dat onze gemeente op dit moment steunt via Kerk in Actie. Deze kerk ondersteunt haar gemeenteleden met duurzame landbouw en theologisch onderwijs. Ook is er speciale aandacht voor vrouwen.

Jacqueline Toubakoum (1974) werkt voor het landbouwprogramma van de Lutherse Broederkerk. Ze traint vrouwengroepen. Jacqueline merkt dat steeds meer vrouwen naar haar trainingen komen. In het begin was dat nog moeilijk. Vrouwen hebben in Noord-Kameroen een ondergeschikte rol. Ze zijn verantwoordelijk voor het huishouden, het voedsel en de kinderen. Het is lastig om ze bij elkaar te krijgen. Als ze van hun man niet mogen komen, dan kan dat ook niet. En vaak zijn bijeenkomsten te ver om te lopen.

De kerk deelde fietsen uit, zodat de vrouwen zich makkelijker kunnen verplaatsen. Ook zien hun mannen dat de bijeenkomsten nuttig zijn, zodra het meer geld voor hun gezin oplevert. Jacqueline: “Sinds we speciale vrouwengroepen hebben oprichten, kunnen we vrouwen makkelijker mobiliseren. Onze vrouwen voelen zich prettiger met vrouwen onder elkaar.”

“Ik leer de vrouwen van alles over landbouw. Ze leren hoe ze kippen of geiten kunnen houden en hoe ze een goede oogst kunnen krijgen in het droge seizoen. Ze leren het belang van bomen planten en van energiezuinige ovens. Een deel van de maïs-oogst hebben we in een loods opgeslagen. Zodra de prijs van maïs weer omhoog gaat, verkopen de vrouwen dit met grote winst.”

Samen staan deze vrouwen sterker. Ze helpen elkaar met de oogst en sparen samen. Daardoor stijgen hun inkomsten. Helpt u mee? Het kost 90 euro om een groep boerinnen te trainen.

NL79RABO 0373711794 t.n.v. PGH inz. Diaconie Bethlehemkerk o.v.v. Kameroen.

De 2e collecte is bestemd voor de Protestantse Gemeente Hilversum (PGH).
PGH houdt onze wijkgemeentes in stand. U steunt onze Kerk met een gift aan deze collecte. Maak uw bijdrage over naar: NL45RABO0373722591 PGH inz. betalingen o.v.v. PGH

De 3e collecte is bestemd voor Pastorale arbeid.
Maak uw bijdrage over naar: NL45RABO0373722494 PGH inz. PWG Bethlehemkerk o.v.v. Pastorale arbeid

Alle gevers thuis en in de kerk: Hartelijk dank!

Makkelijk: Giften via één iDeal-boeking overmaken? Scan dan de QR-code hierboven: De betalingen komen deze week ten gunste van bovenstaande collecten