1e collecte is voor stichting Velo Velo

Zo’n 70% van de inwoners van de Filipijnen leeft op of onder de armoedegrens.. Er is geen geld voor onderdak of eten.

Velo Velo wil graag juist die mensen ondersteunen, die de wil en de capaciteiten hebben, maar niet de juiste middelen, opleiding of netwerk. Mensen die graag hard werken om hun gezin of familie een beter leven te geven, maar gewoonweg de (financiële) middelen niet hebben.

Velo Velo wil hen stimuleren en begeleiden naar zelfstandigheid en onafhankelijkheid, zonder onderscheid te maken in geslacht, leeftijd, afkomst of geloofsovertuiging.

Dit doen ze op verschillende manieren: door het betalen van schoolkosten en een opleiding. Maar ook door mensen te helpen een eigen bedrijf op te zetten.

Maar Velo Velo helpt mensen in nood ook aan medische zorg.

Medische zorg is voor de meeste mensen die onder de armoedegrens leven onbereikbaar. Makkelijk te verhelpen kwalen hebben vaak een fatale uitwerking doordat er geen geld is voor medische hulp. Openbare ziekenhuizen bieden hun diensten gratis aan, maar ook daar moet betaald worden voor alle instrumenten, materialen en medicijnen die nodig zijn. Zo is een kleine ingreep vaak een te grote uitgave en kost een operatie nog steeds enkele honderden euro’s.

Door deze collecte maakt u dit mede mogelijk. De diaconie beveelt deze collecte daarom van harte bij u aan.

Maak uw bijdrage over naar: NL79RABO 0373711794 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Hilversum o.v.v. Velo Velo

De 2e collecte is bestemd voor de Protestantse Gemeente Hilversum (PGH).
PGH houdt onze wijkgemeentes in stand. U steunt onze Kerk met een gift aan deze collecte. Maak uw bijdrage over naar: NL42RABO 0373722451 t.n.v. Protestantse Gemeente te Hilversum o.v.v. PGH

Alle gevers thuis en in de kerk: Hartelijk dank!