Hieronder staat informatie over de collecten van a.s. zondag. Daarbij de rekeningnummers om een bijdrage naar over te maken. Zit u in de kerk, dan kunt u bij het uitgaan -na de dienst- geven.

1e collecte: Levende Advent Kalender
Net als vorig jaar, organiseert de Bethlehemkerk –maar nu ook samen met veel meer kerken– tijdens Advent dagelijks een open huis waar u anderen kunt ontmoeten: een lichtsnoer van adressen waar u met warmte en aandacht wordt ontvangen.

Op verschillende plekken in Hilversum en in Nieuw Loosdrecht kunt u anderen ontmoeten. Dit kan zijn in een kerkgebouw, een wijkcentrum, maar bijv. ook in Grand Café Zuid, het restaurant van Philadelphia in wooncentrum Nieuw Zuid. Er is dus altijd wel een adres bij u in de buurt, waar u kunt aansluiten. Voor bezoekers kunnen we op de gekozen locaties coronamaatregelen goed in acht nemen. Het Advent-thema is: Geef licht! Het goede leven met elkaar delen. Drieëntwintig dagen lang gaan wij dit met elkaar doen: het goede leven delen.

U steunt het organiseren van de Levende Advent kalender met een gift in de eerste collecte.

Ook kunt u uw bijdrage hiervoor overmaken op IBAN: NL79RABO0373711794 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Hilversum o.v.v. Levende Advent Kalender.

Wij bevelen deze collecte van harte aan!

Net als vorig jaar, hebben we enthousiaste deelnemers nodig die als bezoeker of als gastheer/gastvrouw lichtdragers willen zijn voor elkaar en voor anderen. Als u dit aanspreekt, geef u dan vast vrijblijvend op als gastheer/ gastvrouw. U bent dan op een in overleg te bepalen datum gastvrouw/ gastheer in de Bethlehemkerk of een andere locatie. Als u ideeën heeft, laat het ons dan gerust weten. Uw reacties is welkom op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2e collecte: Najaarsactie [PGH]
Zie de collecte als aanvulling op de wekelijkse collecte voor de kerk. Door de crisis van de buitengewone tijd waarin wij leven is de opbrengst van de collecte voor de Kerk beduidend achter gebleven. De penningmeester van PGH doet een dringende oproep om de Najaarsactie flink te steunen. PGH maakt het mogelijk onze wijkgemeentes in stand te houden. U steunt de kerk in de Najaarsactie met een gift in de 2e collecte.

Maak uw bijdrage over naar: NL42RABO 0373722656 t.n.v. Protestantse Gemeente te Hilversum o.v.v. PGH Najaarsactie

3e collecte: Jong Protestants (“JOP”)
De collecte van vandaag is bestemd voor het jeugdwerk van de Protestantse Kerk Nederland [PKN.] Opvoeders hebben elkaar nodig: “Er is een heel dorp nodig om een kind op te voeden.” Het oude Afrikaanse spreekwoord geeft goed weer wat veel ouders ervaren: opvoeden doe je samen met anderen. Ook in de geloofsopvoeding hebben ouders anderen om hen heen nodig, een geloofsgemeenschap die hen ondersteunt en ruimte biedt om ervaringen uit te wisselen.

De kerk is zo’n plek waar ouders hun geloof kunnen delen en levend houden, hun opvoedvragen kunnen delen en bemoedigd kunnen worden door anderen: jong en oud.

Dankzij uw bijdrage aan de collecte kan Jong Protestant (JOP) ouders en gemeenten ondersteunen bij de geloofsopvoeding,

Uw steunbijdrage voor “Jong Protestants” kunt u storten op rekening:

NL42 RABO 0373 7224 51 t.n.v. Protestantse gemeente te Hilversum o.v.v. JOP november

Alle gevers thuis en in de kerk: Hartelijk dank!