Nu we zondag niet fysiek in de kerk bij elkaar komen, kan de diaconie niet collecteren voor de doelen van deze zondag. Om ook nu de goede doelen te blijven steunen met uw gift, kunt u overwegen om uw bijdrage over te maken.

Hieronder vindt u meer informatie over de collectes en de rekeningnummers waar u uw bijdrage naar over kunt maken.

1e collecte: Voedselbank
Inmiddels heeft een aantal voedselbanken moeten sluiten bij gebrek aan vrijwilligers en/of voedsel. Voedselbank Gooi & Omstreken deelt nog steeds voedselpakketten uit aan haar cliënten. Ondanks de Corona crisis en de daardoor ontstane problemen wordt hard gewerkt om deze groep in financiële problemen van een wekelijks voedselpakket te blijven voorzien.

De aanvoer van voedsel is onzeker. Zo ging plotseling het distributiecentrum, waar veel centraal ingezameld voedsel vandaan komt, dicht. Gelukkig kwamen ook net weer veel restaurants en sportkantines vanwege hun sluiting met verse producten. Waar wel een probleem kan ontstaan is de hoeveelheid houdbare producten. Deze worden normaal verkregen via winkelacties, kerkenacties en scholenacties en deze stroom is opgedroogd. De voorraden beginnen dan ook te slinken. Er komen inmiddels wel donaties binnen voor voedsel, maar nog niet genoeg om de voedselpakketten de komende tijd voldoende gevuld te houden.
Wilt u de voedselbank helpen om de pakketten te kunnen blijven uitdelen?

U kunt uw bijdrage overmaken op: IBAN: NL79RABO 0373711794 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Hilversum o.v.v. Voedselbank.

2e collecte: PgH
Deze collecte is bestemd voor de Protestantse Gemeente Hilversum.

U kunt uw bijdrage overmaken op: NL42 RABO 0373 7224 51 t.n.v. Protestantse gemeente te Hilversum.

3e collecte: Precious Stones in Myanmar
Precious Stones is een jonge, christelijke organisatie voor vrouwen- en jeugdwerk in Yangon, de hoofdstad van Myanmar.

Precious Stones werkt met kleinschalige projecten voor niet geziene vrouwen en jongeren. De organisatie helpt vrouwen om via zelfhulpgroepen weerbaarder te worden en aan een inkomen te werken. Jongeren leren voor zichzelf opkomen, hun talenten te ontdekken en denken na over thema´s zoals sexualiteit en drugs. Precious Stones wil zich ontplooien tot een sterke lokale organisatie die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van vrouwen en jongeren in Myanmar.

U kunt uw bijdrage overmaken op: IBAN: NL79RABO 0373711794 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Hilversum o.v.v. Precious Stones.