Alles met mijn IPhone’
Het begon allemaal met het fluwelen konijntje Eggie, mijn mini IPad en kleine foto-verhaaltjes. Eggie en mijn mini IPad gingen overal mee naartoe en ik denk dat Eggie het enige fluwelen konijntje is dat op zoveel verschillende plekken in Amerika is geweest.

Ik had mijzelf natuurlijk veel beperkingen opgelegd door overal dat fluwelen konijntje op te willen zetten, maar aan de andere kant daagde ik mijzelf ontzettend uit om anders te kijken en bovenal mijn schaamte te overwinnen om Eggie tevoorschijn te halen. Ik bedoel, je trekt echt wel meewarige blikken wanneer je een klein fluwelen konijntje bij al je foto’s in beeld wilt plaatsten. Uiteindelijk werd Eggie een begrip.

Uiteindelijk verdween Eggie van mijn foto’s, mijn mini IPad werd mijn onafscheidelijke IPhone en gelukkig kijkt nu niemand meer vreemd op wanneer ik op de gekste plekken mijn mobiel te voorschijn haal.

Door mijzelf in eerste instantie te beperken heb ik geleerd om te kijken naar wat er wel mogelijk is en mijn verliezen, datgene wat niet haalbaar was om een fluwelen konijntje bij in beeld te krijgen, te aanvaarden. Gek genoeg zit in mijn hoofd het fluwelen konijntje Eggie, bij iedere foto die ik maak, nog in mijn ooghoek.

Uiteraard leg ik mijzelf nog steeds beperkingen op, zo wil ik geen onbekende personen fotograferen, breng ik kinderen zo min mogelijk herkenbaar in beeld en moet mijn man zwart dragen wanneer hij gaat hardlopen en ik foto’s wil maken op de plekken waar we komen.

Ik ben Maria de Ridder, 66 jaar oud, ik woon tijdelijk in Hilversum naast het Corversbos ( waar ik tot over mijn oren verliefd op ben geworden ) en ik hou van kleuren, patronen, materialen en geuren. Helaas heb ik nog geen manier gevonden om die geuren te verwerken in mijn foto’s :-).

Ik hoop dat mijn foto’s je plezier en herkenning geven?!

Warme groet,
Maria de Ridder
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mobiel: 06 48 506 506
Instagram: maria.de.ridder
Website: mariaderidder.nl