Sirkelslag YOUNG is een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen (12-16 jaar) uit heel Nederland. De volgende editie vindt plaats op 28 mei 2021 (onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen). Je speelt het spel vanaf je eigen locatie en je groep speelt online tegen honderden andere groepen uit heel Nederland.

Sirkelslag YOUNG is een laagdrempelig spel om jongeren (kerkelijk en niet-kerkelijk) te betrekken bij activiteiten van de kerk. Uit ervaringen van andere gemeenten blijkt dat Sirkelslag een mooi startpunt kan zijn voor missionair jeugdwerk. Het spel spreekt jongeren aan en brengt jongeren op een laagdrempelige manier met elkaar in verbinding.

Weer een echte Sirkelslag voor tieners van Hilversum. Lekker tegen elkaar spelen met teams vanuit heel Nederland. Het wordt een ouderwets spannende Sirkelslag op vrijdag 28 mei om 19u00.

Renate Japenga, jongerenwerker van de PgH: ‘Wat hebben we er lang op moeten wachten dit jaar. In februari hadden we de lightversie van Sirkelslag via zoom en dat was leuk. Maar het haalt het toch niet bij de echte versie van Sirkelslag waar heel Nederland tegelijk tegen elkaar speelt. Het thema van dit jaar is: ‘wat zou jij doen?’. Via spellen en verhalen gaan we antwoorden ontdekken.’

Thema

Sirkelslag YOUNG staat in het teken keuzes maken, bijvoorbeeld rondom het klimaat en de vluchtelingenproblematiek. De jongeren denken na over de vraag: ‘Wat zou jij doen?’. In de verhaallijn volgen ze een profeet, die hen meeneemt in zijn verhaal en de keuzes die daarin een cruciale rol spelen. Wie die profeet is, daar komen ze later in het spel pas achter.
Bij de vraag: ‘Wat zou jij doen?’ komen ook diaconale projecten en het veertigdagentijdproject van Kerk in Actie 'Ik ben er voor jou - 7x barmhartigheid' aan bod.

Geef je alvast op

Deze Sirkelslag is voor de tieners. Opgeven kan via de appgroep van de Bethlehemkerk of bij Corné van Zandwijk; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.