Hilversum neemt het inluiden van het nieuwe jaar komende jaarwisseling letterlijk: als op oudejaarsavond om middernacht het nieuwe jaar aanbreekt, klinken de klokken in de toren van het raadhuis.

Op de facebook pagina van de gemeente Hilversum staat deze oproep: "Ook de jaarwisseling is anders dan wij gewend zijn. Zoals alles anders is in tijden van corona. De klokken van het Raadhuis zullen in ieder geval te horen zijn om 2021 in te luiden. Wij hopen dat alle kerken in Hilversum meedoen."

Natuurlijk geeft de Bethlehemkerk gehoor aan de oproep uit van de gemeente Hilvesum. De Bethehemkerk doet mee met deze actie. De oproep van de gemeente Hilversum wordt ondersteund door de Raad van Kerken Hilversum. De leden van het klokkenluidersgilde van de Bethlehemkerk zullen de klokken op 1 januari 2021 om 0:00 voor ten minste een kwartier luiden om zo het nieuwe jaar in te luiden.