Tijdens de zondagen voorafgaand aan Kerst gaat het in het materiaal van Bijbel Basics dit jaar steeds over het licht. We lezen verschillende teksten over God die het licht schept, over God die een stralend licht zal zenden, over Zacharias die zingt over het hemelse licht en ten slotte over Jezus die zichzelf het licht voor de wereld noemt. Op kerstochtend lezen we een bijzonder kerstverhaal uit het evangelie van Johannes. Johannes vertelt over de komst van Jezus naar de wereld: het licht voor de mensen.

In deze expeditiekaart staat ook het licht centraal. Door het maken van de opdrachten kom je samen steeds dichter bij het licht. Met Kerst ontdekken de kinderen om welk licht het gaat.

NB De expeditiekaart bevat een zonlichtgevoelige inktlaag. Leg de kaart dus niet te lang in de zon, maar bewaar hem op een donkere plek.

Opdracht voorkant Expeditiekaart

Op de voorkant van de expeditiekaart staan langs de randen verschillende afbeeldingen. Door de juiste afbeeldingen met elkaar te verbinden, trekken de kinderen een spoor van licht. Met Kerst komen deze sporen van licht bij elkaar.

Elke zondag zijn er opdrachten waardoor de kinderen ontdekken welke twee afbeeldingen ze met elkaar moeten verbinden.