De Bethlehemkerk is dit voorjaar gestart met een nieuwe manier van ontmoeten: online koffie-ontmoetingen. De formule is eenvoudig: met een kop koffie (of thee natuurlijk) log je in in een virtuele koffieruimte van de Bethlehemkerk. Gemeenteleden bespreken daar samen onderwerpen die actueel zijn in hun leven, of gewoon elkaar zien en even bijpraten.

Zondag 16 augustus drinken we weer samen online koffie, deze keer ook met onze vrienden uit de Morgenster en Regenboog.

Het thema van komende zondag is: "De gezindheid van Jezus"

Ds Erik van Halsema schrijft hierover:
Komende zondag 16 augustus zullen we na de overweging lied 882 zingen, met als titel 'Allerhoogste God, heilig en glorierijk'. In elk geval voor de mensen van de Morgenster is dat een nieuw lied, mogelijk ook voor Bethlehemwijkers en Regenboogwijkers?
Het is een klassiek aandoend lied in vijf strofen, in een vertaling van Andries Govaart van een lied uit een Engelstalige Lutherse bundel (Holy God, holy and glorious). Het lied bevat motieven uit de brieven van Paulus: Filippenzen 2:6-11 (afdaling en vernedering), 1 Korintiƫrs 1:27 (sterk en zwak), 1 Korintiƫrs 1:28 (verachting) en 1 Korintiƫrs 1:18-25 (wijsheid en dwaasheid).
Door de herhaling in wel vijf coupletten kan de theologie achter Filippenzen 2: 5-11 indringend binnenkomen: de weg die Christus is gegaan (van hoog naar laag - tot aan de dood van het kruis - en weer terug naar hoog) zegt iets over God de Vader: 'hoge' woorden als 'machtig', 'luister'  en wijsheid worden steeds ingevuld vanuit hun tegendeel.

Vraag:
Hoe is dit lied bij u / jou binnengekomen? Hoe heeft het bij u / jou gewerkt als samenvattende, gezongen reactie op de verkondiging?

Christus als voorbeeld
Filippenzen 2: 5-11 komt binnen de brief aan de gemeente in Filippi niet 'uit de lucht' gevallen. Het is de nadere uitwerking van een oproep tot eenheid die Paulus met sterke woorden in vers 1-4 heeft laten klinken. Hij vraagt een bepaalde gezindheid van de Filippenzen. En dat verdiept hij door die indrukwekkende woorden [sommigen zeggen: hij citeert een reeds bestaande hymne of belijdenis] over de gezindheid van Jezus.

Vraag: Wat vindt u / wat vind jij van de manier waarop Paulus hier gedrag van ons mensen verankert in de manier van leven van Jezus?

Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we weten wie we kunnen verwachten. U kunt komende zondag weer dezelfde link gebruiken als die u afgelopen week ontvangen heeft. Tussen 11:15 en 11:30 is er inloop en ruimte om bij te praten over je ervaringen van de afgelopen week, van 11:30 tot 12:00 doen we 2 keer een koffietafel van telkens ongeveer 15 minuten, waarin we over de bovenstaande vragen met elkaar in gesprek gaan. Om 12 uur eindigen dan de thema koffietafels, kunnen deelnemers de SOK weer verlaten,  en voor degenen die nog even blijven hangen is er tijd om verder door te praten over dat wat je bezig houdt.

Ook als u Zoom nog nooit heeft gebruikt bent u van harte uitgenodigd! Heeft u hulp nodig? Stuur ons dan een e-mail dan doen we ons best u te helpen waar we kunnen.

Zoom-team Bethlehemkerk