Rondom Hilversum loopt door prachtig bos- en heidegebied het 25 kilometer lange Voetstappenpad, gemarkeerd door herkenbare betonnen paaltjes met een voetafdruk. Het oorspronkelijke Voetstappenpad dateert al uit 1940. Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van Goois Natuurreservaat in 1997 is het oude pad in samenwerking met het IVN Gooi en Omstreken weer zo goed mogelijk gereconstrueerd.

Dagblad Trouw besteede er in haar weekend editie van 25 juli uitgebreid aandacht aan, klik hier voor de link naar het artikel in de krant. Het artikel van Trouw auteur Sarah-Mie Luyckx begint met: "De natuur rond Hilversum – midden op ‘de Gooise matras’ – is nog opvallend onaangetast. Het in 1939 aangelegde, in de oude luister herstelde Voetstappenpad is daarom een wandeling waard."

Dit is genoeg uitnodiging om ook zelf het pad te gaan lopen. In oktober 2020 en in april 2021 zal de wandel- en reisvereniging van de Bethlehemkerk het Voetstappenpad gaan lopen. We delen de wandeling op in twee dagen, zodat deze voor geoeffende en minder geoeffende wandelaars toegankelijk is.

Voor aanmelding en / of meer informatie stuur een mail naar de jongens van de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.