De derde serie diensten in het kader van het thema ‘Rondom Jezus’ gaat over ‘radicale woorden’.

De leerlingen hebben aan den lijve ondervonden dat Jezus niet om de ‘lieve vrede’ kwam maar om te strijden voor gerechtigheid: “Ik ben gekomen om een vuur op aarde te ontsteken, en wat zou ik graag willen dat het al brandde”. (Lucas 12: 49)
Zijn woord maakt een verschil, maakt onderscheid. Daar valt niet aan te ontkomen. Het essentiële onderscheid is echter niet: binnen of buiten de kerk. Het Koninkrijk Gods is zoveel meer dan de kerk.

Ds Willem Nijsse schrijft hierover:
Het ging in de dienst over eerlijkheid en recht. Kunnen we als gemeenten in Hilversum ergens een bijdrage leveren als het gaat om eerlijkheid en recht voor alle mensen die hier wonen?