De Bethlehemkerk is in april gestart met een nieuwe manier van ontmoeten: online koffie-ontmoetingen. De formule is eenvoudig: met een kop koffie (of thee natuurlijk) log je in in een virtuele koffieruimte van de Bethlehemkerk. Gemeentelden bespreken daar samen onderwerpen die actueel zijn in hun leven, of gewoon elkaar zien en even bijpraten. Afgelopen zondag 28 juni kwamen we voor de derde keer ook samen met de gemeenteleden van de Morgenster. Fijn om elkaar zo te ontmoeten.

Zondag 5 juli drinken we online koffie en dat doen we nu voor de 2de keer gezamenlijk met onze vrienden uit de Diependaalse kerk, de eerste keer samen was eerder dit jaar na afloop van de viering met Hemelvaart. Dit jaar is ons eerste Lustrum van de gezamenlijke zomervieringen, voor het 5de jaar op een rij gaan DIependaalsekerk & Bethlehemkerk samen de zomer in.

Het thema van komende zondag is: ‘Vuur van de aarde'

De leerlingen hebben aan den lijve ondervonden dat Jezus niet om de ‘lieve vrede’ kwam maar om te strijden voor gerechtigheid: “Ik ben gekomen om een vuur op aarde te ontsteken, en wat zou ik graag willen dat het al brandde”. (Lucas 12: 49)
Zijn woord maakt een verschil, maakt onderscheid. Daar valt niet aan te ontkomen. Het essentiële onderscheid is echter niet: binnen of buiten de kerk. Het Koninkrijk Gods is zoveel meer dan de kerk.

Ds Willem Nijsse schrijft hierover:

Het ging in de dienst over eerlijkheid en recht. Kunnen we als gemeenten in Hilversum ergens een bijdrage leveren als het gaat om eerlijkheid en recht voor alle mensen die hier wonen?

Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we weten wie we kunnen verwachten. U kunt komende zondag weer dezelfde link gebruiken als die u afgelopen week ontvangen heeft. Tussen 11:15 en 11:30 is er inloop en ruimte om bij te praten over je ervaringen van de afgelopen week, van 11:30 tot 12:00 doen we 2 keer een koffietafel van telkens ongeveer 15 minuten, waarin we over de bovenstaande vragen met elkaar in gesprek gaan. Om 12 uur eindigen dan de thema koffietafels, kunnen deelnemers de SOK weer verlaten,  en voor degenen die nog even blijven hangen is er tijd om verder door te praten over dat wat je bezig houdt.

Ook als u Zoom nog nooit heeft gebruikt bent u van harte uitgenodigd! Heeft u hulp nodig? Stuur ons dan een e-mail dan doen we ons best u te helpen waar we kunnen.

Zoom-team Bethlehemkerk