Op Wereldvluchtelingendag - zaterdag 20 juni - kun je onder het genot van een kopje koffie in gesprek met een vluchteling. Voorgaande jaren deelden onze ‘vluchtelingen-barista’s’ kopjes koffie uit op straat en knoopten zo bijzondere gesprekken aan met voorbijgangers. Dit jaar organiseren we online ontmoetingen en bieden vluchtelingen jou een virtueel bakkie aan. Khaled, Aziz, Wahhab, Naya en Akram kijken er naar uit om jou te ontmoeten in een een-op-een gesprek! 

Praktische informatie videocall

  • Zaterdag 20 juni.
  • Tussen 10.00 - 13.00 uur (je krijgt een tijdslot van 15 min.).
  • Online, via Zoom. Je krijgt een link en hoeft Zoom niet te downloaden.
  • Opgeven kan tot 16 juni.
  • Er is een beperkt aantal videocalls beschikbaar. Uiterlijk 17 juni hoor je per telefoon of e-mail of je op 20 juni een-op-een in gesprek gaat met vluchteling.
  • Tijdens en na afloop van de actie houden wij je per e-mail op de hoogte over het verloop van deze actie.  Wil je dit toch niet? Dan kun je je gemakkelijk afmelden met de link die onderaan onze mails staat. Je leest er meer over in ons privacy statement.

 

Koffie staat wereldwijd symbool voor ontmoeting en gezelligheid. De smaak en het ritueel zijn overal anders. Maar de betekenis is universeel: koffie verbindt! Voor veel vluchtelingen is een ontmoeting met Nederlanders cruciaal om hun weg te vinden in een nieuwe samenleving. Andersom kan het voor Nederlanders een verrijking zijn om eens in contact te komen met een vluchteling en meer te leren over diens achtergrond.

Klik hier om je aan te melden. 


Dit is de vierde keer dat VluchtelingenWerk ‘Bakkie Doen?’ organiseert. Vanwege de huidige situatie organiseren we dit jaar een online variant.

Graag tot 20 juni!