3 dinsdagavonden in juni – online (beveiligde internetomgeving)

20.00 uur – 21.15 uur op 9, 16 en 23 juni 2020

De Inspiratiekapel organiseert in juni drie online gespreksavonden over de joodse arts, filosoof en Holocaust-overlevende Viktor Frankl die leefde van 1905 tot 1997.

De Zin van het Bestaan is zijn bekendste boek. Het verscheen kort na de Tweede Wereldoorlog en inspireerde miljoenen mensen over de hele wereld. Nog altijd wordt het boek herdrukt en wordt Frankl veelvuldig aangehaald wanneer we over zingeving komen te spreken.

Minder bekend is dat Frankl de fundamenten voor zijn levensvisie, de Logotherapie en Existentiële Analyse,  al ruimschoots vóór de oorlog legde én dat hij een zeer religieus man was. Dat laatste hing hij niet aan de grote klok. En dat hoeft ook niet. Frankls filosofie en levenskunst zijn niettemin diep verankerd in de joodse traditie.

In drie avonden staan we stil bij de levensloop van Viktor Frankl, zijn ideeën over zingeving en wat we daar van kunnen leren voor onze eigen levensvragen en ons eigen doen en laten.

Dinsdag 9 juni:
De wereld van Viktor Frankl (online-college met ruimte voor het stellen van vragen).

Dinsdag 16 juni:
De zin van Viktor Frankl (online-college met ruimte voor het stellen van vragen).

Dinsdag 23 juni:
Viktor Frankl en ik (online gesprek met ruimte voor het stellen van vragen).

De online-bijeenkomsten zijn steeds van 20.00 uur tot 21.15 uur.

Tijdens deze serie, gebruiken we het toegankelijke boek De Zin van het Bestaan (176 pagina’s, 17,95 euro).  Het is niet noodzakelijk dit boek eerst te lezen; in de cursus komen de hoofdlijnen van Frankls leven en werk aan de orde.

Voor meer informatie: www.inspiratiekapel.nu

Aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie: Timo van Kempen, tel. 06 85512607

Na aanmelding worden de inloggegevens van onze beveiligde online Zoom-vergadering, toegezonden.

==============================

De Inspiratiekapel is een plek voor ontmoeting en bezinning in Hilversum.  Wij willen elkaar inspireren door met elkaar in gesprek te gaan over dingen die ons bezig houden en die ons raken. Je vindt bij ons een vrije ruimte waarin vragen gesteld kunnen worden en we in wederzijds respect met elkaar omgaan. Wij halen voeding uit vele bronnen waaronder het Christendom en andere wereldgodsdiensten.

Kijk op onze website voor meer informatie over tijden, locaties en laatste nieuws: www.inspiratiekapel.nu

 

De Inspiratiekapel nodigt met name mensen tussen de 30 en 50 jaar uit.