Beste leden van de Bethlehemkerk,

De kerkenraad van de wijkgemeente heeft met aandacht gekeken naar de toespraak van premier Rutte d.d. 16 maart jl. naar aanleiding van de ‘corona-crisis’. We hebben het over een nieuw virus, waartegen ons lichaam nog geen antistoffen heeft gemaakt. Dit is reden tot zorg in de samenleving en vast ook bij u.

Met deze brief willen we u graag een hart onder de riem steken. De kerkenraad voelt zich met u verbonden. Tevens willen we u op de hoogte stellen van maatregelen die de kerk treft. De Protestantse Kerk in Nederland neemt de maatregelen van de overheid om geen bijeenkomsten meer te houden met meer dan honderd mensen zeer serieus en in de afgelopen week zijn alle activiteiten in de kerk afgezegd of uitgesteld. Dat doen we niet uit angst, maar om een bijdrage te leveren aan een langzamere en geleidelijke verspreiding van het virus, ten einde zoveel mogelijk kwetsbare mensen te beschermen en de hulpverlening niet onnodig te belasten. We kunnen nu het beste voor onszelf en voor elkaar zorgen door de maatregelen van afstand houden serieus te nemen.

De kerkenraad maakt bekend dat ten minste tot en met Pasen de diensten in de Bethlehemkerk in besloten kring zullen worden voortgezet. Zo willen we in de actuele omstandigheden met elkaar verbonden blijven en tegelijkertijd de lofzang gaande houden.

Via de link in de digitale nieuwsbrief en op de website van de kerk kunt u meeluisteren en/of kijken naar deze diensten. Wij raden u aan om regelmatig de nieuwsbrief of de website te raadplegen omtrent wijzigingen en aanvullende maatregelen van de kerken­raad. Via de website en zogenaamde ‘blogs’ kunt u ook op de hoogte blijven van nieuws en persoonlijke ervaringen. U vindt op de website bij de agenda ook het overzicht van uitgestelde en geannuleerde activiteiten en bijeenkomsten. Dit betreft o.a. de belijdenis van twee van onze leden en de passie-paasviering voor senioren op 7 april. Deze berichtgeving vervangt alle andere berichtgeving.

Nu wij elkaar niet kunnen ontmoeten tijdens de vieringen en bezoek wordt ontraden willen we toch naar elkaar blijven omzien. Deze brief, de digitale nieuwsbrief en de website maken daarvan deel uit, maar we nodigen u ook uit om telefonisch naar elkaar te blijven omzien. Tevens zullen de volgende vijf personen in de komende tijd telefonisch beschikbaar zijn, als u zich alleen voelt en/of uw zorgen wilt delen.

Ds. Aster Abrahamsen, tel. 06 39715672, op ma., wo. en do.
Ds. Jetty Scheurwater, tel. 06 42137739, op ma., di. en vr.morgen
Mw. Herma Bosma, secretaris van het pastorale team, tel. 06 31057959
Mw. Wilma Hilberts, voorzitter wijkdiaconie, tel. 06 42124250
Dhr. Theo van Halsema, voorzitter wijkteam kerkrentmeesters, tel. 06 23327858

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met het hoofd van uw sectie of de bezoeker die u vertrouwd is.

Wij wijzen u ook op de mogelijkheid om voorbede aan te vragen voor uzelf of iemand anders via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wilt u thuis de organisaties en activiteiten steunen waarvoor nu niet gecollecteerd kan worden, dan verwijzen we u naar de rekeningnummers die vermeld worden op de website. Daar vindt u ook de orde van de vieringen.

Via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u hulp vragen of aanbieden. Op de website verschijnt met hetzelfde doel een tegel voor ‘vraag en aanbod’.

Zolang bijeenkomsten in kleine kring mogelijk blijven, zal de kerk op donderdag tussen 10 en 12 uur open zijn voor gebed, het ontsteken van een kaarsje en/of een gesprek. Dit alles met in achtneming van de landelijk geldende maatregelen van 2m afstand, van hygiëne (handen wassen) en dat u niet hoest en geen verkoudheidsklachten hebt en de maatregelen van de kerk volgt. Als de toestroom te groot is, zijn wij genoodzaakt de toegang te beperken. Als het nodig is en mogelijk, zullen we de Open Kerk momenten uitbreiden.

‘Niemand van ons weet wat de toekomst in petto heeft. In de Bergrede (Mt. 6:25-34) daagt Jezus zijn volgelingen uit om ten volle te leven en niet bang te zijn voor de toekomst. Telkens als wij in de verleiding komen om toe te geven aan angst, moeten we bewust ervoor kiezen om met vertrouwen te reageren. Laten we verstandig blijven en deze crisis beschouwen als een kans om te dienen en voor anderen te zorgen.’

Met deze woorden van Alan Smith (Anglicaans bisschop) willen we u bemoedigen. Aanvaard met rust en vertrouwen de crisismaatregelen. Doe wat u kunt met geduld, wijsheid en verstand. Zo zijn wij in deze uitzonderlijke tijd met onze gedachten bij Christus in zijn lijden – de onthulling van Gods onmetelijke liefde. En wij zijn bij allen die nu lijden, terwijl we uitzien naar Christus’ opstanding om voortaan te leven bij zijn Licht.

Gods zegen voor u en voor allen!

Namens de kerkenraad,

ds. Aster Abrahamsen en ds. Jetty Scheurwater

Klik hier om de hele brief te downloaden

informatie kunt u vinden of aanbieden via