Per heden in de vitrinekast in de Bethlehemkerk een expositie van stenen beelden gemaakt door Nicolette Swinkels.
De expositie duurt tot half april.

Even voorstellen: Ik ben Nicolette Swinkels en heb al heel lang mijn atelier “Onderste steen boven” aan de  Taludweg 29.

Wat leuk dat ik mijn beelden mag exposeren in de vitrinekast.

Ik maak beelden van steen en kies daarbij stenen uit, die ik al van zichzelf super mooi vind, qua kleur en vorm. Ik werk met alle steensoorten, want het maakt niet zoveel uit voor mijn inspiratie of ik moet hakken of vijlen. Alleen doe ik natuurlijk veel langer over een beeld in keiharde steen als basalt of graniet.

Omdat ik de steen zelf al zo mooi vind, is het voor mij de kunst om slechts een deel ervan te bewerken, zodat er een transformatie ontstaat van een gevoel van mooi, naar een beeld dat een menselijke emotie opwekt.

Ik word gelukkig als ik zie dat mijn beeld de ander raakt. Vaak wordt mij gevraagd hoe ik aan mijn ontwerp kom. Dat komt vanzelf. Ik denk er niet over na. Ik begin ergens aan de steen te werken, wel altijd vanaf het hoofd van een menselijke vorm, en dan komt het vanzelf.

Het leukst vind ik het om voor iemand een beeld te maken. Zoals de opdracht die ik laatst had, om voor een moeder, haar moederliefde in beeldjes voor haar kinderen vast te leggen.  Wat fijn dat ze haar verhaal en gevoelens met me wilde delen.

Voor meer informatie nodig ik jullie graag uit om te kijken op mijn website: www.nicart.nl

20200228 nicolette swinkels 

Wilt u ook exposeren in de vitrinekast, neem dan contact op met Adilia Jansma tel. 06-22316596