Op 21 maart begint de duurzaamheidsweek in de Bethlehemkerk. Nadat wethouder Jan Kastje om 11 uur de week heeft geopend beginnen gelijktijdig twee activiteiten.

In de kerkzaal gaat een duurzaamheidsmarkt van start. Voor die markt hebben meer dan tien organisaties of personen hun medewerking toegezegd. Het beloofd een zeer gevarieerd aanbod te worden.

Tevens wordt in de kerkzaal een spel aangeboden. Onder leiding van de GAD kan een afvalscheidingsspel worden gespeeld. Dit spel hebben we gekozen omdat blijkt dat veel mensen vragen hebben over die scheiding. Veel bewoners van Hilversum hebben 4 kliko's met de kleuren blauw (papier/karton), groen (gft), oranje (pmd) en grijs (restafval). En dan is er nog de categorie afval die niet in één van de kliko's mag. Die moet naar het afvalscheidingsstation Crailo worden gebracht. Door het spel te spelen krijg je meer kennis over de scheiding. Heb je het spel gespeeld dan wordt het resultaat beoordeeld door iemand van de GAD die je vervolgens punten geeft. Er zijn prijsjes beschikbaar: goed werk wordt beloond. Later die dag geeft de GAD een lezing waar ook wordt ingegaan op de ervaringen opgedaan bij het afvalscheidingsspel.

Voorafgaand aan de duurzaamheidsweek roepen we u op om afval, waarbij u twijfelt over de kliko waarin dat hoort, te bewaren. Voorlopig thuis. Het bewaarde afval kan op 21 maart worden gebruikt om het spel te spelen. GFT afval kan het beste tot het spel worden bewaard in bio-zakjes die bij de supermarkten verkrijgbaar zijn.

Later in de week wordt bij de Zoutkeet aandacht besteed aan afval voor de bewoners van hoogbouw die geen kliko's hebben.

Jogchum Kooi, 20 februari 2020

Klik hier voor een overzicht van de activiteiten in deze week.