Een intiem concert waarin de echo’s weerklinken van prachtige oorspronkelijke sefardische liederen, gezongen in de Judeo-Spaanse of Ladino taal, ontstaan in de middeleeuwen in Zuid-Spanje.

Sefardische liederen gaan over het Joodse leven van alle dag. Zo zijn er Spaans-Joodse ballades, religieuze liederen, bruiloftsliederen en liefdesliederen. Niet de harde strijd om het bestaan wordt bezongen, maar de verschillende levensfasen van de mens, van geboorte tot graf.

In de afgelopen eeuwen hebben veel componisten zich laten inspireren door de mondeling overgeleverde Ladino liederen waardoor de Sefardische muziek tot op de dag van vandaag levend blijft.

In het programma Ecos de Sefarad hoort u composities en arrangementen van o.a. Annette Kruisbrink, Sid Robinovitch, Manuel Valls en Andrew Zohn.

Mirjam Altena-Hoekzema studeerde fluit bij Jorge Caryevski aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.
Haar 2e fase (tegenwoordig Master) examen was volledig gericht op kamermuziek. Sinds haar afstuderen heeft zij als fluitiste meegewerkt aan de uitvoering van diverse kamermuziekprogramma’s.
Daarnaast soleerde zij in verschillende concerten voor fluit en orkest (o.a. Chaminade, Mozart, Cimarosa) en werkte mee aan meerdere cd-opnames.

Mirjam speelt tegenwoordig nog steeds graag in ensembleverband en is zodoende nauw betrokken bij de concertprogramma’s van Podiumkunst Muzinder waarmee ze zowel klassieke als hedendaags-klassieke, en zelfs speciaal voor haar altfluit gecomponeerde, muziek uitvoert in verschillende samenstellingen.

Ze geeft met veel plezier en enthousiasme fluitlessen in haar eigen studio in Dalfsen. Mirjam is geregeld betrokken bij de aansturing van projecten waarbij amateurmusici de gelegenheid krijgen om samen te spelen of te zingen.

Franka van Essen studeerde klassieke solozang 1e (Bachelor) en 2e (Master) fase, aan de ArtEZ Conservatoria te Zwolle en Arnhem bij Riekje Bakker en Elena Vink. In 2007 studeerde zij succesvol af waarna zij haar zangstudie vervolgde bij Jard van Nes. Momenteel wordt zij gecoacht door mezzosopraan Xenia Meijer.

Zij vertolkte rollen in verschillende opera-producties waaronder de Zauberflöte van Mozart en Dido & Aeneas van Purcell. Als alt-soliste was zij te horen bij diverse koren in de regio. Zo zong zij onder meer de altpartijen in het Requiem van Duruflé, Requiem van W.A. Mozart en Hohe Messe en Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Ook zong zij als soliste met o.a. het Twents kamerorkest Les Nuits d’Été van Hector Berlioz.

Franka is een veelzijdige zangeres, die de integere zeggingskracht van de stem graag verbindt met theatrale elementen. Zij is verbonden aan Podiumkunst Muzinder en verzorgt met dit collectief van musici concerten en klein muziektheater waarbij klassieke muziek -maar ook hedendaagse muziek van onder andere Annette Kruisbrink- de basis is van verschillende programma’s die rondom een thema of verhaal worden samengesteld.

Annette Kruisbrink studeerde gitaar en compositie aan het conservatorium van Zwolle en groeide uit tot één van de meest vooraanstaande hedendaagse gitaarcomponisten ter wereld. Met haar verrassende composities (inmiddels al meer dan 400!) won ze vele prijzen. Haar werk is dikwijls voorzien van een dosis humor en maatschappelijke betrokkenheid. Als gitarist trad ze op in o.a. Argentinië, Thailand en in diverse Europese landen en speelt ze in diverse kamermuziek ensembles zoals Het Anido Gitaarduo, Duo Kruisbrink & Van Essen, Trio Trobairitz en Ensemble Muzinder. Als docent is ze verbonden aan Gitaarschool Anido.

Annette is een veelgevraagd jurylid bij gitaar- en compositieconcoursen, is producer van 24 CD’s met haar composities en schreef een groot aantal didactische werken en methodieken voor gitaar.

Datum: zaterdag 18 januari 2020 !
Aanvang: 15.30 uur, zaal open 15.00 uur
Toegang: € 12,50,- inclusief drankje na afloop, samen met de musici
Kinderen hebben gratis toegang.

Aangezien het steeds vaker voorkomt dat onze concerten zijn uitverkocht, adviseren wij u dringend kaarten te reserveren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.