In mei van het afgelopen jaar is er een oproep gedaan voor oude katoenen stoffen, waar comforters (lappendekens) van gemaakt worden voor vluchtelingen op de tocht. Daar is goed op gereageerd. Vier grote tassen vol met stofjes zijn bij de makers afgeleverd. Ze waren er blij mee en sommige stoffen zijn dezelfde dag nog op maat geknipt en verwerkt.

Voor diegenen die inmiddels ontdekt hebben dat ze ook wel wat stofjes (over) hebben is er nu een herkansing:
In 2020 wordt wereldwijd gevierd dat MCC (Mennonite Central Committee, Noord Amerikaans Hulp en Vredeswerk) 100 jaar bestaat!
In Noord-Amerika is het idee ontstaan om op 18 januari 2020 zoveel mogelijk comforters met elkaar te maken. In Duitsland en Zwitserland doen op die dag ook enkele gemeentes mee. In Nederland willen wij mee doen door een gezamenlijke “Winterwarme –Comforter-Maak-Dag” te organiseren op zaterdag, 18 januari van 10.00 – 16.00 uur in Schoorl. Iedereen die mee wil helpen comforters te maken of een comforter wil leren maken is van harte welkom. Neem je lappen/lapjes (15×15 cm)/ naaimachine/garen/ spelden en naalden/rolmes/snijmat mee. 

Ook wie dit alles niet heeft is van harte welkom om mee te doen. Er is genoeg werk voor iedereen! Voor eten en drinken (vrijwillige bijdrage) wordt gezorgd.

Plaats: Dopersduin, Oorsprongweg 3 in Schoorl. 

En voor diegenen die alleen stof willen aanleveren: dunne katoenen (gebruikte) stof van niet te lichte kleuren. B.v. lap katoen, oud dekbedovertrek, oud katoenen overhemd of rok, tafelkleed, dun gordijnstof. De eerstvolgende Europese gezamenlijke zending hulpgoederen zal in het najaar 2020 naar het Midden-Oosten gaan. Heeft u belangstelling voor Schoorl en/of heeft u stofjes beschikbaar? Ik hoor het graag. Tineke Heida (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of 06-48601691.