Voor het eerst organiseerde de Bethlehemkerk een Levende Adventskalender in Hilversum. Iedereen kent vast wel de Adventskalender waarbij in de voorbereidingsperiode op het Kerstfeest dagelijks een deurtje geopend mag worden met daarachter een verrassing of een spreuk. In deze periode van advent wilden we echte deuren openen voor een spontane en warme ontmoeting tussen gemeenteleden en buurtbewoners. 

Hieronder de Nieuwsartikelen van de afgelopen maand waarin aandacht was voor het project van de Bethlehemkerk.

Gooi en Eemlander 30 november: klik hier voor de link naar het hele artikel

’Omzien naar elkaar, dat is een opdracht voor ons allemaal, niet alleen voor de kerk’

In de naderende donkere dagen voor Kerstmis bij iemand in Hilversum op de bank gaan zitten voor een gesprekje, of zo maar een ontmoeting, met een kopje koffie of thee. Dat kan op één van de 23 dagen van de ’Levende adventskalender’ die de Bethlehemkerk heeft georganiseerd. De eerste deur van de kalender gaat zondag - letterlijk - open.

„In Duitsland gebeurt dit al langer, daar heet het ’Der lebendige Adventskalender’, daar hebben wij ons door laten inspireren”, zegt Piet Meindertsma, samen met Hanneke Bekker en Herma Bosma organisator ...

 

Gooi en Eemlander 9 december: klik hier voor de link naar het hele artikel

Levende Adventskalender groot succes tijdens donkere decemberdagen

Waar het buiten grauw, nat en donker is, is het in de huiskamer van Bonny Rem aan de Marterlaan knus en gezellig. Als onderdeel van de Levende Adventskalender konden bezoekers langs komen voor een kopje koffie en een praatje.

„Het is geen weer om de deur uit te gaan”, noemt één van de bezoekers. Toch is er een handjevol mensen wat zich niet liet tegenhouden door de regen. Onder het genot van een kopje koffie of thee warmen ...

 

NH Nieuws 11 december: klik hier voor de link naar het hele artikel

Hilversumse kerk opent met 'levende adventskalender' huiskamers voor jan en alleman

HILVERSUM - Geen chocolaatje achter een kartonnen deurtje, maar een echt mens achter een voordeur. Kriskras door Hilversum opent de Hilversumse Bethlehemkerk willekeurige huiskamers voor bezoekjes van jan en alleman. "Het is onze levende adventskalender", vertelt Piet Meindertsma van de kerk, een van de initiatiefnemers. Alle Hilversummers kunnen er terecht voor een praatje of een kopje koffie.

 

Nederlands Dagblad 24 december: klik hier voor de link naar het hele artikel

Elke dag een nieuw deurtje open van de Levende Adventskalender

Tijdens de 24 dagen van advent opent elke dag een gemeentelid van de Bethlehemkerk in Hilversum zijn of haar voordeur. ‘De drempel van een buurvrouw is lager dan die van de kerk.’

De koffiekoppen staan klaar, etagères zijn gevuld met kerstkransjes en chocolaatjes en alle stoelen uit haar huis vormen een kring in de woonkamer van Thea de Vries (84). Het is bijna tien uur in de ochtend en straks opent zij haar voordeur voor mensen uit de wijk en uit haar kerkelijke gemeente. Ze is onderdeel van een ‘levende adventskalender’ die de Bethlehemkerk in Hilversum vanaf 1 december dagelijks organiseert. Voor langslopende mensen wordt dat duidelijk dankzij een banner in haar voortuin waarop deze woorden in rode letters prijken. Vierentwintig dagen lang, aftellend naar Kerst, kunnen mensen in Hilversum elke dag een deur opendoen. Op de website van de kerk zijn de adressen en tijdstippen te vinden. Waar een kerstkalender uit de winkel elke dag een chocolaatje of ander cadeautje geeft, biedt déze adventskalender elke dag een ontmoeting, en soms chocolade.