Zaterdag 30 november klinkt in de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum opnieuw een cantate in de serie van Cantate op de Brink. Het is de cantate ‘Ach wie flüchtig, ach wie nichtig’ (BWV 26) van J.S. Bach. Een cantate die tot nadenken stemt. De Bach Cantorij Baarn, het Orkest van Cantate op de Brink en vier solisten brengen deze cantate onder leiding van dirigent Anthony Scheffer ten gehore. De aanvang is om 16.30 uur en de toegang is gratis.

Na de feestelijke cantate die in september klonk, is het nu de beurt voor een cantate die doet stilstaan bij de vluchtigheid en de vergankelijkheid van het leven. Het is de cantate ‘Ach wie flüchtig, ach wie nichtig (BWV 26). De tekst is gebaseerd op een in de tijd van Bach bekend lied van Michael Franck die hierin de verschrikkelijke oorlogservaringen van zijn generatie onder woorden bracht. Opvallend aan de compositie zijn de snelle tempi, met name in de virtuoze tenoraria, die dit keer niet staan voor vrolijkheid, maar de vluchtigheid van het leven uitdrukken.

Uitvoerenden
De cantate wordt uitgevoerd door het Orkest van Cantate op de Brink, de Bach Cantorij Baarn en vier solisten: sopraan Renée Brunt, alt Eske Tibben, tenor Marcel Reijans en bas Florian Just. De muzikale leiding is in handen van Anthony Scheffer. Charlotte van der Leest licht de cantate kort toe.

Meer informatie
Het programma van het seizoen 2019-2020 met alle informatie over de uit te voeren muziek is te vinden op de website www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op Brink te vinden.