Welk beeld van Jezus schetsen de evangeliën ons? Hoe plaatste Jezus zichzelf binnen de komst van het Koninkrijk van God? En hoe kunnen wij in ons eigen handelen laten zien dat we ons ‘Rondom Jezus’ willen bevinden?

Tom Wright schreef het boek ‘Gewoon Jezus’. Hij ziet Jezus als een profeet van Godswege wiens hele optreden na zijn doop in de Jordaan erop gericht was om een nieuwe exodus te bewerkstelligen, waarin hemel en aarde elkaar zouden kunnen raken. Hierbij plaatst Wright Jezus enerzijds uitdrukkelijk in zijn eigen tijd, laat aan de andere kant steeds zien hoe deze nieuwe exodus tot op vandaag door kan werken.

‘Gewoon Jezus’ is een helder, uitdagend en praktisch boek. Tom Wright is één van de meest productieve en originele bijbelwetenschappers van de laatste jaren.

Deze kring komt vier keer bijeen, ’s middags in De Morgenster en ’s avonds in de Bethlehemkerk. Op de eerste bijeenkomst op 26 september willen we hoofdstuk 1 tot en met 5 (p. 13-71) bespreken.

Data: donderdag 26 september, 28 november; 23 januari en 26 maart

Tijd en plaats: 14.00 uur in De Morgenster, 20.00 uur in de Bethlehemkerk

Materiaal: Boek ‘Gewoon Jezus’ van Tom Wright, zelf aanschaffen (€ 14,95)

Opgeven: graag uiterlijk 20 september aanstaande even melden of je mee wilt doen aan de middag- of avondsessies

Informatie en opgave: Erik van Halsema, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 035-6280714