Diaconaal Platform Aandacht Helpt heeft twee hulpvragen ontvangen, graag jullie aandacht hiervoor.

EersteGastgezin voor Amer

Vanuit de stichting Takecarebnb ( www.takecarebnb.com) zijn wij op zoek naar een gastgezin voor Amer uit Jemen, die nu zit te wachten in het AZC St Anna parochie op een huis in regio Hilversum. Hij is statushouder en heeft een vergunning voor 5 jaar. Misschien hebt u al gehoord van onze doelstelling nl om een gast ( statushouder) te matchen met een Nederlands gezin ( mag ook alleenstaande zijn); op de website is veel info te vinden over onze werkwijze. Het COA biedt de gelegenheid dat een statushouder 3 maanden gebruik kan maken van de zgn Logeerregeling waarbij de statushouder als logee een tijd bivakkeert bij Nederlandse mensen en daardoor makkelijker integreert qua taal en cultuur. Belangrijkste is dat de vluchteling ergens echt welkom is en gezien wordt als mens en daardoor ook weer " op adem komt ".

Hieronder vindt u wat gegevens over Amer, maar natuurlijk kunnen we- mogelijk telefonisch- contact hebben mbt informatie delen.

Mijn vraag aan u is of u deze vraag in uw netwerk wilt verspreiden?

Ik hoop van u te horen! met vriendelijke groet, Hanneke Buurman, Matchmaker Takecare

Amer is een 37 jarige goed engels sprekende, prettig contact makende man uit Jemen. Hij is vader van vier kinderen, twee jongens en twee meisjes, de oudste is 12 jaar. De kinderen en zijn vrouw wonen in Yemen maar hebben het daar niet goed.Hij maakt zich daar zorgen over. Amer is gelukkig als hij in gezelschap is. Hij houdt van lezen en schrijven. Hij laat ons een boekje zien, waar hij zijn aantekeningen bijhoudt voor het leren van Nederlands. Hij heeft de gemeente Wijdemeren toegewezen gekregen ( Hilversum en regio).In Yemen heeft hij een master studie Business Administration gedaan, hij hoopt hier een dergelijk soort studie voort te zetten. In Yemen was hij apotheker. Hij houdt van voetbal . Amer is moslim.Hij heeft een respectvolle houding en komt in de communicatie prettig over.

Tweedevacature integratie coach en vacature gezinscoach [klik hier voor meer informatie]

 

VluchtelingenWerk, waarmee wij samenwerken, is op zoek naar coaches die statushouders helpen te integreren in onze maatschappij. In de bijlage vind u de informatie hierover.

 

Wij hopen weer op uw hulp te kunnen rekenen.

Met vriendelijke groeten,

Rita Wiewel

Office Manager

Diaconaal Platform Aandacht Helpt