Voor het eerst in de culinaire geschiedenis is een Michelingids verschenen die gericht is op één specifieke keukenstijl: de‘Fine Cantonese Food by the Michelin Guide 2018 – 2019’. De gids vermeldt ruim 290 restaurants wereldwijd die de Kantonese keuken vertegenwoordigen. In de gids zijn maar liefst acht Nederlandse restaurants opgenomen.

Alle vermelde restaurants zijn gelegen in vijftien landen; in Azië, Europa en de Verenigde Staten. In totaal kregen 78 restaurants één of meer Michelinsterren toebedeeld. In deze nieuwe Michelingids zijn maar liefst acht Nederlandse restaurants zijn opgenomen. In de gids staan bijvoorbeeld maar drie restaurants uit Duitsland en landen als Noorwegen en Zwitserland moeten het met maar slechts één vermelding doen.

De in de gids opgenomen Nederlandse restaurants zijn:

Dynasty in Amsterdam,
De Mangerie in Hilversum 
Royal Mandarin in Hilversum
Alexander in Leiden
Wen Chow in Maastricht
Ni Hao in Nunspeet
Asian Glories in Rotterdam
The Oriental Swan in Soesterberg

Onze buurvrouw Ewan Liu, eigenaresse van Chinees specialiteitenrestaurant De Mangerie in Hilversum zegt trots te zijn op de eervolle vermelding. Haar restaurant wordt in de gids omschreven als ‘een uitstekend restaurant waar je smaakpapillen op reis gaan door meerdere Chinese streken’. In 2016 won Ewan Liu tijdens het in Rotterdam gehouden World Championship Chinese Cuisine in twee categorieën een zilveren medaille.

We feliciteren Ewan van harte met deze eervolle vermelding.

20181218 michelin cantonese food guide