Cantate op de Brink, zaterdagmiddag 29 september: eerste cantate nieuwe seizoen

Zaterdag 29 september start het nieuwe seizoen van Cantate op de Brink. Een seizoen dat 5 cantatevespers telt met prachtige werken van Johann Sebastian Bach. Alle uitgevoerd door professionele musici op zaterdagmiddag in de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum. Het dertiende seizoen kent een primeur. Voor het eerst wordt in deze serie een deel uitgevoerd van één van Bachs passiewerken. In het voorjaar staat het eerste deel van de Johannes Passion op het programma.
 
De cantate van 29 september, Herr, deine Augen sehen nach dem Glaube (BWV 102), wordt uitgevoerd door het Orkest van Cantate op de Brink, het Dudok Kamerkoor en vier solisten: sopraan Margreet Rietveld, alt Elsbeth Gerritsen, tenor Edward Leach en bas Florian Just. De muzikale leiding is in handen van Harry van Berne. Heleen Weimar licht de cantate toe.
 
Vernieuwde website
De overige cantates staan geprogrammeerd op de zaterdagmiddagen van 24 november 2018, 26 januari, 23 maart en 18 mei 2019. Het programma van het komend seizoen is uiteraard te vinden op de website www.cantateopdebrink.nl. De site is geheel vernieuwd en staat boordevol inhoudelijke en praktische informatie. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op Brink te vinden. 
 
Zaterdag 29 september 2018  – ‘Herr, deine Augen sehen nach dem Glaube (BWV 102) van J.S. Bach – Grote Kerk op de Kerkbrink te Hilversum – 16u30  tot 17u15 – toegang vrij, collecte na afloop.
Meer informatie op 
www.cantateopdebrink.nl.