Voor de Grote Kerk en ook voor heel Hilversum was 1768 een bijzonder jaar. In dat jaar herstelde Hilversum zich van de grote brand van 1766, die een groot deel van Hilversum in de as legde.

Ds. Van Yssum was de predikant van de toenmalige dorpskerk aan de Kerkbrink – nu de Grote Kerk, en heeft voor Hilversum in die periode veel betekend. Het is daarom niet vreemd dat juist naar hem een straat is genoemd.

Een hoogtepunt voor Hilversum was de heropening van de dorpskerk, die bij de brand van 1766 was verwoest. Op 3 juli 1768 vond de heropening plaats, in een dienst die werd geleid door ds. Van Yssum. Dat is nu 250 jaar geleden.

Aan dit bijzondere feit wil de Grote Kerk aandacht besteden, en dat doen we graag samen met de bewoners en omwonenden van de straat met de naam van deze dominee: de Van Yssumlaan in Hilversum. Zij zijn uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst op 14 juli. Dit feestelijke samenzijn vindt plaats in de Grote Kerk aan de Kerkbrink. 

20180621_van yssum.jpg

Genodigden kunnen zich aanmelden via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.