Beste Bethlehemkerk, Afgelopen maanden zijn honderden vrijwilligers bezig geweest om alle schoenendozen van Edukans Schoenmaatjes te controleren, te scannen en in te pakken in stevige dozen. De schoenendozen maken een lange reis en als er in Ć©Ć©n doos iets zit dat er niet in thuis hoort, zoals een speelgoedpistool, komen alle schoenendozen niet door de douane. Gelukkig is de klus nu geklaard en zijn alle dozen onderweg naar Irak, Ghana, AlbaniĆ«, MoldaviĆ« en Sri Lanka. De meeste schoenendozen gaan met de boot. Dat gaat natuurlijk lang niet zo snel als met de auto of met het vliegtuig.

Al een berichtje ontvangen?

Veel Schoenmaatjes hebben een paar weken geleden een e-mailtje ontvangen naar welk land hun schoenendoos onderweg is. Maar nog lang niet iedereen! We verwachten komende weken nog meer den tienduizend mailtjes te versturen. De schoenendozen van Schoenmaatjes Connected worden eind van de maand uitgedeeld in Albaniƫ. De schoenendozen voor Sri Lanka zijn langer onderweg. Ze komen aan als het daar schoolvakantie is. Verwacht je een persoonlijk bericht, dan ontvang je dat misschien pas in juni.

 

Onderwijs helpt

Dankzij de spullen in jouw schoenendoos kan een vriendje ver weg tekenen, spelen en kleuren. Dat maakt het leren een stuk leuker! En dat is heel belangrijk, want wat je op school leert is voor altijd.

Daarom verbetert Edukans het onderwijs in ontwikkelingslanden. Help mee en geef kinderen de kans van hun leven.