Met het oog op de naderende Gemeenteraadsverkiezingen organiseert het Bondgenotenoverleg een bijeenkomst met mensen van alle Hilversumse politieke partijen, met christenen en moslims, buurtwerkers en politiemensen.

Thema: “Veiligheid creëer je samen”.

Het Bondgenotenoverleg ontstond in november 2015 na de aanslagen in Parijs. In dit overleg ontmoeten vertegenwoordigers van de Gemeente, de Politie, de kerken en de moskeeën elkaar regelmatig en wordt overleg gevoerd over actuele zaken rond veiligheid. Op 15 maart willen we met elkaar praten over hoe we als Hilversummers en nieuwe Hilversummers veilig en goed met elkaar kunnen samenleven. Van de politieke partijen zullen we horen hoe zij daarover denken.

Het wordt geen debat in de zin een gehakketak tégen elkaar, maar een gedachtenuitwisseling mét elkaar. Daarop is de organisatie van deze avond ingericht. De voorbereidingsgroep bestaat uit o.a. ds. Jurjen Zeilstra, ds. Peter Korver, dhr. Ton van der Hulst (Apostolisch Genootschap), dhr. Anne de Jong (Gemeenteraadsfractie D66) en pastoor Jules Dresmé.

Datum: donderdag 15 maart van 20.00 uur tot 22.30 uur

Plaats: De Schaapskooi, kleine gebouw links naast de R.K. Vituskerk aan het Emmaplein

Parkeergelegenheid op het kerkplein.

Burgemeester Broertjes zal bij deze avond ook aanwezig zijn.

U bent voor deze avond van harte uitgenodigd.

Denkt en praat U mee?

Graag tot ziens op 15 maart, namens het Bondgenotenoverleg,