De kerk als vindplaats van geloof, hoop en liefde: dat staat centraal in het nieuwe ledenmagazine Petrus van de Protestantse Kerk. Vrijdag 26 janauri 2018 werd het magazine feestelijk gelanceerd in het Thomastheater in Amsterdam.

In Petrus leest u kleine en grote verhalen over mensen en lokale protestantse kerken in heel Nederland. Verhalen over hoe samen kerkzijn mensen troost, hoop en zin geeft. Hoe nieuwe initiatieven als Kliederkerk of pioniersplekken voor nieuw elan zorgen. Hoe mensen soms twijfelen en toch blijven zoeken. Hoe de kerk hulp biedt aan mensen in nood. Petrus komt vier keer per jaar uit en wordt uitgegeven door de Protestantse Kerk.

20180126_Presentatie_Petrus.jpg

Gevarieerd

De eerste Petrus biedt meteen een gevarieerd aanbod aan verhalen. Zo gaan de Amsterdamse dominees Paul Visser (Noorderkerk) en Rob Visser (Binnenwaai, IJburg) in gesprek met zeezeiler Henk de Velde. Piet en Janny Sjonger vertellen wat zij hebben meegemaakt in hun vijftig jaar als kostersechtpaar van de kerk in Friens (FR). Verschillende mensen komen aan het woord over wat zij geloven en wat zij zoeken in de kerk. In Almere geeft de kerk een kijkje achter de schermen van de sociale supermarkt.

Ook voor ontspanning is plek in het blad. Zo kunnen lezers een stadswandeling door Dordrecht maken, koken met Petrus en krijgen ze tips voor kerken om te overnachten.

Nieuwsgierig? Vraag het magazine hier gratis aan.