Ontmoetingsavond woensdag 15 november in De Schuilhof

Het is goed om elkaar weer te ontmoeten. Wij mogen te gast zijn bij De Schuilhof aan de Dalweg 8A​​ te Hilversum. Onze ontmoeting bestaat uit twee delen. In het eerste deel vanaf 18.00 uur gaan wij samen eten met een aantal Syrische gezinnen. Zij willen graag voor ons koken. Een aantal van hen houden ook van musiceren. Dus er zal ook muziek bij zijn. Het zou ook kunnen zijn dat we samen enkele eenvoudige Nederlandse liederen gaan oefenen. In het tweede deel vanaf ongeveer 20 uur gaan we verder met elkaar ontmoeten en zullen we vanuit Aandacht Helpt ook informatie verschaffen wat er in de komende maanden te verwachten is.  Er zijn in ieder geval nog wel buddys nodig.

Wij nodigen jullie van harte uit om te komen. Wel het dringende verzoek om je voor 1 november op te geven. Dan kunnen wij samen met de Syrische gezinnen de catering goed verzorgen. Geef bij het aanmelden even op of je vanaf het eten mee doet of om 20 uur aanschuift. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinterklaas komt er aan

Voor de meeste kinderen in Nederland is Sinterklaas een leuk feest met een aardigheidje. Dit jaar willen we vanuit Aandacht Helpt de buddys - die actief zijn in Hilversum - de gelegenheid geven een aardigheidje voor de statushouder kinderen (leeftijd tot 18 jaar) mee te nemen. Vluchtelingen Werk vindt dit ook een leuk idee en zal haar buddys attenderen op deze mogelijkheid. Nu zijn er meer buddys actief dan alleen via Vluchtelingen Werk. Dat kan zijn via de kerkelijke gemeenschappen of via de Werkgroep  Vluchtelingen Gooi en Vechtstreek. Die buddys kunnen zich melden bij ons door een mail met de benodigde informatie te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wel het verzoek om je voor 15 november te melden.

Buddys, hoe gaat het ?

Via ons zijn een aantal buddys actief geworden. Wij zijn benieuwd naar hoe het met jullie gaat. De individuele verhalen zijn divers. Graag horen wij hoe het gaat met jezelf, je buddy zijn en met de mensen, waarvoor je buddy bent. Je krijgt ondersteuning van kerken, van vluchtelingen organisaties, van ons en is die voldoende? Waar zou je nog meer behoefte aan hebben? Als je het ons via de mail wil laten weten graag. Je mag ons ook een mailtje sturen en dan bellen wij  je even op.

Met vriendelijke groeten,

Rita Wiewel