Vindt u het ook zo leuk als de postbode komt in december? Je hoort de brievenbus klapperen en hoopt een hele stapel kaartjes met goede wensen te vinden. In deze digitale tijd is zo’n echt kaartje in de hand hartverwarmend. De nieuwe adventskalender geeft u de gelegenheid iedere dag tijdens Advent iemand blij te maken met zo’n kaartje.

 

Aan de hand van het thema ‘Kwetsbaar als een kind’ is er elke dag een bijzondere tekst met passend beeld, voor wie een moment van bezinning of meditatie zoekt. Alle bladen van de kalender kunnen als losse kerstkaart worden gestuurd. De adventskalender brengt u iedere dag van de adventstijd een stapje dichter naar Kerst. De teksten sluiten aan bij het thema van de kerstcampagne van Kerk in Actie "Geef hoop aan een kind op de vlucht"De kalender is te bestellen a € 6,99 in de webwinkel van de Protestantse Kerk

Naast de adventskalender biedt de Protestantse Kerk materialen en ideeën die inspireren om Advent en Kerst op eigen manier vorm te geven.

Lichtjestocht
In een aantal gemeenten in Nederland is het al een vaste gewoonte: het organiseren van een lichtjestocht of kerstwandeling door hun dorp of stadswijk. Deelnemers worden meegenomen in het kerstverhaal. Op onze speciale kerstpagina vindt u allerlei tips, ideeën en draaiboek hoe u zo’n lichtjestocht ook in uw gemeente kunt organiseren.

Kerst een feest voor iedereen
Niet iedereen weet meer waar Kerst over gaat. Vaak worden de dagen geassocieerd met gezelligheid, licht, samen eten en niet met de geboorte van Jezus. Toch stromen de kerken vaak vol. De kerstnachtdienst is in sommige plaatsen of kerken zo populair dat ze op kerstavond meer dan één dienst organiseren. Wat kun je als kerk doen om Kerst te vieren? Op onze speciale kerstpagina vindt u ideeën om niet alleen binnen de muren van de eigen gemeenschap maar ook zichtbaar naar buiten en samen met anderen Kerst te vieren.

> Ga naar www.protestantsekerk.nl/kerst voor alle informatie