Ieder voor zich en God voor ons allen – de kerk en het maatschappelijk debat

Op dinsdagavond 30 mei a.s. is er in De Morgenster in Hilversum een bijeenkomst met als titel: Ieder voor zich en God voor ons allen – de kerk en het maatschappelijk debat. In dat gesprek kruisen drs.  Pieter Broertjes (burgemeester van Hilversum), ds. René de Reuver (scriba van de Protestantse kerk in Nederland,PKN) en dr. mr. ir. Richard Hoff (voorzitter Algemene Kerkenraad Protestantse gemeente Hilversum) de degens over de rol van de kerk in de samenleving. Ook zullen professionals uit de zorg, het onderwijs en welzijnsorganisaties in Hilversum, meepraten over dit thema.

De kadernotitie voor de gemeenteraad van Hilversum ‘Buurtgericht leven: leve de buurt!’  en het PKN document ‘Kerk 2025: Waar een Woord is, is een weg’ bieden beide een nieuwe kijk op de toekomst.  Zowel  de kerk als de maatschappij zoeken naar nieuwe wegen en structuren om hun mensen aan te spreken op hun verantwoordelijkheid, en zo nieuwe mogelijkheden en verwachtingen te realiseren. Ook gaan deze twee documenten er beide vanuit dat opbouw en elan van onderaf moet komen. Dat kan een boeiend gesprek opleveren, want zowel kerk als overheid moeten inspelen op een veranderende wereld. Meer doen met minder, is het parool voor maatschappij en kerk. Tegelijkertijd streven ze naar gezamenlijk doel: een betere samenleving. In dit licht is het des te opvallender dat in deze notities overheid en kerk elkaar niet expliciet noemen als partners. Is dat terecht? Wat kunnen ze van elkaar verwachten en wat niet? Waar kunnen ze elkaar versterken? Weten we elkaar te vinden?

Kerken, organisaties en inwoners van Hilversum kunnen op deze avond ook meepraten. We zoeken naar  concrete voorbeelden van plekken waar samenwerking goed werkt, waar samenwerking wenselijk is en waar niet. De toegang is gratis en na afloop biedt de protestantse wijkgemeente De Morgenster een hapje en een drankje aan.

Datum:                   dinsdag 30 mei 2017, 20.00 uur
Locatie:                  De Morgenster, Seinstraat 2, 1223 DD Hilversum